DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Veel voorkomende problemen

Ik krijg een foutmelding over mijn gebruikersnaam en wachtwoord als ik mijn mail wil ophalen. (pop3.. error)
In je e-mail programma (bijv. outlook of eudora), en op de inlog pagina van de webmail dien je je gebruikersnaam en wachtwoord correct in te voeren.
Let op: je gebruikersnaam is wat er voor @dds.nl in je DDS e-mail adres staat. (als jij pietje@dds.nl als e-mail adres hebt, is je gebruikersnaam dus pietje).

Ik kan wel mail ontvangen maar niet versturen?
Als uitgaande mailserver moet je de SMTP server instellen van de internet provider waarmee je verbonden bent met het internet. smtp.dds.nl gebruik je alleen als je ook daadwerkelijk online bent via dds. Als je bijvoorbeeld via chello op de kabel zit, kan je de smtp server van chello instellen voor het versturen van mail.

Je kunt eventueel ook smtp.dds.nl als uitgaande mailserver gebruiken. Hierbij moet je wel de 'authenticatie voor verzenden' (inloggen voor verzenden) aanzetten. Via 'authenticated smtp' kun je vanuit ieder ander netwerk ook mail versturen via de DDS mailservers

Iemand heeft me een mailtje gestuurd, maar ik ontvang hem niet.
Heb je het DDS spamfilter aanstaan? Dan zou het kunnen dat dit mailtje 'onterecht' in je spambox is beland. Als de verzender een foutmelding terug gestuurd krijgt, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Neem dan contact met de helpdesk op. Om je het beste te kunnen helpen heeft de helpdesk deze informatie van je nodig:

  • Welke e-mail software gebruik je?
  • Welke instellingen heb je staan voor in en uitgaande mailservers?
  • Wie probeerde (adres) jou te mailen, wat niet lukte, en waar vandaan?
  • Krijgen de mensen die jou niet kunnen mailen een foutmelding terug? zoja welke? Stuur deze foutmelding mee als je de helpdesk mailt.


Ik Ontvang helemaal geen mail meer!
Waarschijnlijk is je 10GB diskruimte quota op de mail server vol. Gebruik je altijd webmail? Dan adviseren we je om je mailbox ook af en toe te 'poppen' met een e-mail programma zoals Thunderbird. (of je achief te downloaden met imap) Heb je problemen met een volle mailbox? Kijk hiernaast dan ook even naar de pagina Mailbox vol.

Ik ben online, maar mijn mailprogramma kan de mail server niet vinden.
Kijk eens in je e-mail software of je je instellingen nog wel goed hebt staan. Sommige antivirus programmas en firewalls veranderen namelijk de serverinstellingen in je mailprogramma, waardoor het niet meer werkt als je deze software verwijderd of uitzet. De juiste instellingen zijn:

Inkomende mailserver pop.dds.nl of imap.dds.nl
Uitgaande mailserver smtp.dds.nl

Mocht dit niet helpen, raad ik je aan telefonisch contact op te nemen met de DDS Helpdesk: 085 - 747 07 07

Hoe kan ik mijn mail bekijken op andere computers?
Via DDS webmail kun je overal, via een web browser je e-mail lezen en e-mail versturen. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent, in een internet cafe. Op de webmail pagina kun je bijvoorbeeld ook mail filters instellen en een online adresboek beheren. Zie ook het hoofdstuk 'webmail gebruiken' Je kunt eventueel ook op beide computers je e-mail account instellen als IMAP account.

Kan ik ook een basispakket krijgen met alleen maar e-mail en zonder homepage?
Nee. Het basispakket is een compleet pakket. De abonnements kosten voor de klant zijn laag, omdat het een volledig gestandaardiseerde dienst is. Differentieren van de produkten zou het abonnement veel duurder maken. Wel kan je als je extra mailboxen nodig hebt, naast je DDS basispakket (bijvoorbeeld voor je eigen domein) z.g. subaccounts of extra mailaccounts bestellen via accountbeheer

Ik krijg veel spam, wat kan ik hier tegen doen ?
Lees het hoofdstuk over ongewenste mail voorkomen en over het DDS Spamfilter voor een uitleg over mail filter functies waarmee je spam kunt beperken

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©