DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

ADSL: Aansluiting en installatie

Wat is de levertijd van DDS ADSL?
DDS Gaat uit van een levertijd van gemiddeld 10 werkdagen na de ontvangst van de machtiging. Deze levertijd is afhankelijk van een aantal externe factoren, zoals bijvoorbeeld de snelheid waarmee we de order kunnen verwerken.

Welke modems leveren jullie?
  • ADSL & VDSL modem: 4 poorts & WiFi: Arcadyan VGV7519 (Experia Box v8)


Hoe stel ik mijn computer in?
Bij het doe het zelf pakket is een uitvoerige handleiding meegeleverd. Hierin word uitgelegd wordt hoe je alles moet aansluiten en instellen. Mocht je hier niet uitkomen kun je contact opnemen met DDS. Het modem is voorgeconfigureerd, en op je computer zijn doorgaans geen extra instellingen nodig. (werkt met dhcp)

Kan ik hulp aan huis krijgen bij de installatie?
Wij hebben geen eigen monteurs dienst, wel kunnen we je een monteur service aanraden in jouw woonplaats. Wil je een monteur, neem dan na de bestelling even contact op met onze sales afdeling op 085 - 747 07 07. Bij dedicated lijnen (non-linesharing) wordt wel standaard een monteur gestuurd om de lijn te testen en te labelen.

Ik heb al een ADSL modem, kan ik die gebruiken?
We kunnen helaas geen zeer uitgebreide suport geven op andere modems dan die worden meegeleverd bij het pakket. Daarom raden we je aan om ook een nieuw modem bij je bestelling op te nemen. Dit is echter niet verplicht. Wil je je huidige modem gebruiken zijn dit de instellingen die je nodig hebt voor ADSL (1 en2):

Als je een configuratie wizzard draait, kun je uit de lijst met providers Tiscali of BabyXL kiezen. Het modem moet in ethernet over atm mode staan met een vpi van 0 en een vci van 34:
  • ATM Protocol: rfc2684 bridged/ip (soms aangegeven als rfc1483 of enet_encap)
  • Encapsulation: LLC
  • VPI: 0
  • VCI: 34
  • Interface options: NAPT
  • Ip + gateway + nameserver toewijzing via dhcp.

Indien je de nameservers handmatig in wil stellen:
nameserver 1: 195.241.77.53
nameserver 2: 195.241.77.54

smtp relaying via: smtp.dds.nl
Activatie pagina: connect.dds.nl

DDS kan overigens niet garanderen dat je verbinding ook werkt met andere modems dan de modems die we leveren.

Kan ik een ander modem aanschaffen of gebruiken voor ADSL 50?
Voor VDSL (DDS ADSL 50 en hoger) is een speciale configuratie nodig. De modems die wij hier voor leveren zijn al voorgeconfigureerd voor zowel ADSL als VDSL. Wil je toch een eigen VDSL modem aansluiten, voldoet het om VLAN 34 in te stellen voor VDSL toegang. Let er wel op dat de chipset in het modem de vectoring standaard ondersteunt. ADSL2+ modems (en splitters) werken dus niet op een VDSL lijn.

Ik wil de kabels van het ADSL-modem verlengen.
Als je dit wilt doen kun je het beste de ethernet kabel tussen modem en computer verlengen en het modem toch zo dicht mogelijk bij het ISRA punt laten staan. Als je de kabels tussen ISRA punt, splitter en modem langer maakt, zal er namelijk verlies van signaal optreden. Hou deze kabels (rj 11 telefoon) dus zo kort mogelijk!

De ethernet kabels (UTP, van modem naar computer) kunnen tot 100 Meter max lang zijn, indien van goede kwaliteit. Wil je niet meerdere ethernet kabels door je huis aan leggen kan je bijvoorbeeld een enkele kabel leggen vanaf het modem bij het isra punt naar de ruimte/etage waar de computers hebt staan en daar een switch/hub aansluiten voor verdere verdeling.

Mag ik apparatuur voor de ADSL splitter aansluiten?
Je mag beslist geen apparatuur voor de ADSL splitter aansluiten. Als je apparatuur voor de ADSL splitter plaatst, gaat de snelheid van de ADSL verbinding verloren, of valt je verbinding helemaal weg.

Hoe moet ik de ADSL splitter voor gewone telefoonaansluiting aansluiten?
Je moet de ADSL splitter aansluiten direct ná het ISRA-punt. (ISRA staat voor InfraStructuur Rand Apparatuur). Dit punt geeft de scheiding aan tussen het KPN-domein en het klantdomein en is het punt waar de KPN-telefoonlijn binnenkomt.
LINE: sluit hier de kabel van het hoofd telefoonstop contact of ISRA-punt aan.
MODEM: sluit hier het ADSL modem aan.
POTS: sluit hier de telefoon aan.
Raadpleeg voor het aansluiten van de ADSL splitter de bijgeleverde handleiding.

Waaraan moet mijn aansluiting voldoen?
Het telefoonnummer en de lijn dienen te voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

-De telefoonlijn is van koper, geen glasvezel.
-De lijn heeft een enkelvoudig telefoonnummer, geen groepsnummer, doorkiesnummer of ISDN.

Welke computers en besturingssystemen worden ondersteund?
DDS ADSL kent ook wat dit betreft weinig beperkingen. Personal Computers met Windows (98, NT, 2000, XP of vista/7), Linux en Macintosh computers (minimaal Imac/g3) met OS-9 of OS-X kunnen van DDS ADSL gebruik maken.

Ik ga verhuizen, wat nu?
Neem ruim op tijd (zeker een maand) voor je verhuizing contact op met helpdesk@dds.nl. Voor verhuizingen worden wel onkosten in rekening gebracht. Deze worden gefactureerd via DDS. Zie ook deze pagina.

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©