DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Informatie over ADSL

Wat is ADSL?
ADSL betekent Asymmetric Digital Subscriber Line. Met ADSL is het mogelijk een vaste breedband verbinding met Internet te maken via de bestaande (KPN) koper verbinding.

Wat is ADSL 2+
ADSL 2+ is een techniek die hogere snelheden dan 8Mbps toelaat. In sommige postcodegebieden kan ADSL 1 wel geleverd worden en ADSL 2+ niet.

Wat is VDSL
VDSL is de is opvolger van ADSL 2+, en heeft een download snelheid tot maximaal 80 Megabit. Ook is de upload snelheid van een VDSL verbinding sneller als die van ADSL. (tot 8 Mbps max). Een nadeel van VDSL is dat de afstand tussen aansluiting en centrale zeer bepalend is voor de te halen snelheid. De optimale snelheid haal je uitsluitend als je aansluiting dicht bij de wijkcentrale zit. VDSL is dus niet overal leverbaar.

Kan ik ook bellen met DDS ADSL?
De ADSL aansluitingen van DDS bieden standaard geen internet telefonie. Vanzelfsprekend zijn onze DSL lijnen wel geschikt voor VOIP via een andere aanbieder.

Is de snelheid afhankelijk van andere gebruikers in mijn wijk?
Nee, omdat je modem wordt gekoppeld aan een modem in de wijkcentrale, is er geen enkele 'bottleneck'. Je bent altijd online zodra je je computer aanzet. En in tegenstelling tot internet via de tv kabel hoef je de bandbreedte niet te delen met andere gebruikers uit je buurt.

Kan ik meerdere computers, oftewel een (thuis) netwerk, aansluiten op DDS ADSL?
Ja, dit is mogelijk met DDS ADSL. De modems die we bieden hebben standaard 4 ethernet poortjes en wifi. Het aantal ethernet aansluitingen kan je makkelijk uitbreiden met een switch.

Moet ik een firewall hebben? Hoe veilig is mijn verbinding?
Het modem heeft een ingebouwde firewall.
Zie ook de helpdesk pagina's over veiligheid en privacy voor meer informatie.

Mag ik ook eigen servers draaien op mijn ADSL aansluiting ?
Natuurlijk mag dit. Je kunt dus bijvoorbeeld je eigen webserver draaien achter de ADSL verbinding. Met ADSL van DDS krijg je standaard een vast ip adres. DDS houd echter het recht om zonder voorgaande waarschuwing IP adressen te wijzigen. Als je zelf eigen servers gaat draaien ben je overigens ook zelf verantwoordelijk voor de beveiliging en het onderhoud van deze servers! Dit gaat ook op voor eigen wifi netwerken die je aan je adsl lijn koppelt.

Blokkeert of filtert DDS bepaalde poorten?
Nee, wij blokkeren of filteren geen netwerk verkeer. Je kunt dus zonder problemen eigen services draaien op alle beschikbare poorten.

Waar moet ik inloggen om verbinding te krijgen?
Je hoeft met ADSL niet meer in te loggen om een internet verbinding te krijgen zoals je bijv. doet met het inbellen. Zodra je de computer aanzet ben je automatisch verbonden met het internet. (via de dhcp server in het modem) 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©