DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
ADSL Wat is ADSL Installatie Klantenservice Abonnementen Aanmelden

 

Wat is ADSL
De ADSL-dienst van DDS biedt breedbandig internet over een gewone telefoonaansluiting.

Snelheid
De download snelheid die met ADSL gerealiseerd kan worden kan oplopen tot 80.000 Kilobit per seconde (80 Mbps). Ter vergelijking; Downloaden met een inbelverbinding gaat slechts op een snelheid van 54 Kbps

Asymetrisch
De A in ADSL staat voor asymetrisch (asymetrical digital subscriber line kortweg ADSL). Dit houdt in dat de downloadsnelheid niet hetzelfde is als de uploadsnelheid. Bestanden opvragen via het internet gaat sneller dan bestanden sturen. Toch is ook de upload snelheid nog vele malen hoger dan bij andere internetverbindingen.

Altijd online voor een vast bedrag per maand
ADSL gaat via de gewone telefoonaansluiting maar je betaalt voor de verbinding met het internet geen telefoonkosten per minuut. Je kunt dus altijd online zijn voor een vast bedrag per maand. ADSL is ook -tegen een meerprijs- leverbaar op koperverbindingen zonder vaste telefonie. Dit noemen we dan een 'dedicated' verbinding (non-linesharing)

Telefonisch gewoon bereikbaar
Om de ADSL aansluiting te realiseren wordt de lijn in de telefooncentrale geschikt gemaakt voor breedband dataverkeer via ADSL. Ook wordt ervoor gezorgd dat de telefoonaansluiting gewoon gebruikt kan blijven worden voor telefoonverkeer. Je kunt dus met je ADSL aansluiting tegelijkertijd telefoneren en internetten. Voor het gewone telefoneren betaal je de normale gesprekskosten. Voor het internetten betaal je geen gesprekskosten.

Wat is ADSL 2+
ADSL 2+ is een techniek die hogere snelheden dan 8Mbps toelaat. In sommige postcodegebieden kan ADSL 1 wel geleverd worden en ADSL 2+ niet.

Wat is VDSL
VDSL is de is opvolger van ADSL 2+, en heeft een download snelheid tot maximaal 50 Megabit. Ook is de upload snelheid van een VDSL verbinding sneller als die van ADSL. (tot 5 Mbps max). Een nadeel van VDSL is dat de afstand tussen aansluiting en centrale zeer bepalend is voor de te halen snelheid. De optimale snelheid haal je uitsluitend als je aansluiting dicht bij de wijkcentrale zit. VDSL is dus niet overal leverbaar.

Wat is Vectoring?
Vectoring is een nieuwe VDSL technologie waarmee door het toepassen van ruisonderdrukking nog hogere snelheden gehaald kunnen worden. Theoretisch tot wel 100Mbit. Deze technologie wordt op dit moment langzaam uitgerold in de straatkasten en wijkcentrales van KPN. De beschikbaarheid hiervan is dus nog beperkt. In de loopt van 2015 zal vectoring echter op steeds meer plaatsen beschikbaar worden. Ons (vectoring) ADSL 80 pakket heeft een download snelheid van 80 Mbps en een upload van 8 Mbps.

Aanmelden
Voor aanmelden; ga naar accountbeheer

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©