DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Let op phishing

Reageer nooit op verzoeken om per e-mail je klantgegevens en wachtwoord te verstrekken, of op berichten die je ongevraagd ontvangt met het verzoek om ergens in te loggen met je DDS gegevens.

Hoe werkt het?
Criminelen sturen een grote hoeveelheid e-mails op een vergelijkbare manier als spammers. Spammers willen meestal dat je iets koopt.

Criminelen die uit zijn op fraude willen dat je persoonlijke gegevens afgeeft, met name je login en wachtwoord van je account bij DDS. De gestolen login gegevens worden dan meestal weer gebruikt om nog meer spam te versturen.   In de internetwereld wordt dit verschijnsel 'phishing' genoemd. Veel providers maar ook banken hebben hier de afgelopen jaren al mee te maken gehad, en we merken dat dit verschijnsel steeds vaker voorkomt. 

In dergelijke fraude pogingen zal men zich dus presenteren alsof men schrijft namens je internetprovider (DDS), namens je bank etc etc. De huidige golf fraude mailtjes is meestal relatief makkelijk te herkennen aan het erbarmelijke Nederlands.

De essentie van oplichting is echter dat men probeert misbruik te maken van je vertrouwen. Je mag er van uitgaan dat het verschijnsel zal blijven bestaan en dat men steeds weer nieuwe manieren verzint om vertrouwd bij je over te komen en dat men daar ook beter in wordt. Daarom is het van belang ook in de toekomst alert te blijven op dit soort fraude pogingen.

Wat doen wij er tegen?

De meeste phishing e-mails worden door ons spamfilter automatisch herkend en in je spambox gezet. Desondanks kan het wel eens gebeuren dat er af en toe een poging doorheen komt, en deze e-mail toch in je inbox beland. Zodra wij hier een eerste melding van binnen krijgen passen we direct onze filter systemen aan. Tevens blokkeren wij de IP adressen van de afzenders. Meestal publiceren wij na een scam-run ook op de webmail login pagina een waarschuwing hierover. Vanzelfsprekend leggen we -indien mogelijk- contact met de door de scammers gebruikte provider, om verder misbruik te stoppen. (denk aan het afsluiten van imitatie login websites)

Een aantal tips om diefstal van je account gegevens tegen te gaan

 • Als per e-mail gevraagd wordt om een wachtwoord is het bericht per definitie nooit van DDS. Wij vragen nooit om wachtwoorden per e-mail. Wij weten de wachtwoorden van onze klanten niet, en willen deze ook niet weten.
 • Geef je login en password nooit zomaar aan derden. Stuur deze ook nooit op via e-mail.
 • DDS stuurt *nooit* e-mail in 'HTML opmaak'. We sturen e-mail uitsluitend in 'plain-tekst' (dus zonder plaatjes e.d.). Zie je een DDS icoontje of andere afbeelding in een e-mail bericht staan, kan je er meteen vanuit gaan dat dat bericht *niet* van ons afkomstig is.
 • We zullen nooit klanten ongevraagd mailen met het verzoek een account te 'activeren' of te 'updaten'.
 • We zullen klanten nooit ongevraagd een login pagina, of link daar naar toe opsturen. (let op, linkjes in HTML e-mail kunnen ergens anders op uitkomen dan aangegeven in de tekst)
 • Accounts verlopen niet 'automatisch' bij DDS tenzij je ze zelf hebt opgezegd via accountbeheer.
 • Als je toch in een phishing scam bent getrapt, je login gegevens hebt door gemaild, of hebt ingelogd met je dds login op een nep-site.. Wijzig dan zo spoedig mogelijk je wachtwoord via accountbeheer, en neem in ieder geval even contact met ons op!
 • Als je weet dat je met een phishing mail te maken hebt, en deze is niet door ons in de SPAMBOX geplaatst, kan je deze aan ons rapporteren. Het liefst via de link 'rapporteer als spam' in de webmail, zodat wij deze automatisch kunnen verwerken, of door sturen naar abuse@dds.nl
 • Bij twijfel of iets in je inbox een phishing mail is of niet; neem altijd even contact met ons op! Beantwoord nooit het bericht in kwestie, maar stuur de e-mail (het liefst met volledige headers/broncode) door naar naar abuse@dds.nl.
 • Als een phishing mail al door ons in de SPAMBOX is geplaatst bij binnenkomst, kan je er van uitgaan dat we al op de hoogte zijn van de phishing-run, en dat we al maatregelen hebben getroffen. Melden is dan ook niet nodig. Je kunt het bericht gerust verwijderen.
 • Als je wilt inloggen op accountbeheer, de webmail of een andere dienst bij DDS: Controleer dan altijd het 'browser slotje' in beeld of het een beveiligd httpS:// adres is, met het certificaat van *.dds.nl) Controleer ook de adres balk van je browser zelf, om te verifiëren dat je via een veilige verbinding bij DDS zit en niet ergens anders.
 • Onze beveiligde pagina's zijn:

      https://secure.dds.nl
      https://webmail.dds.nl
      https://vdrive.dds.nl

 • Het beste is het om deze pagina's te benaderen via de links op onze eigen website: http://www.dds.nl En niet via een (verdachte) link in een e-mail bericht.

 • De afzender adressen die DDS *uitsluitend* gebruikt zijn:

    Sales & support afdeling: dds-sales@dds.nl en helpdesk@dds.nl
    Directie: secretariaat@dds.nl
    Abuse / Misbruik afdeling: abuse@dds.nl
    Domein registratie adres: registry@dds.nl
    Facturering en administratie: ddsbilling@dds.nl
    Nieuwsbrief: dds-nieuwsbrief@dds.nl

Mail vanaf andere adressen, zoals veiligheid@dds.nl, info@dds.nl, klantenservice@dds.nl etc etc. is bij voorbaat al niet van ons afkomstig! Wees alert en wantrouwend als je e-mail binnen krijgt met een afwijkend dds adres.

Let wel op: Een afzender adres in een e-mail bericht zegt nooit iets over de *werkelijke* afzender van het bericht. Dus ook bovenstaande adressen zouden gebruikt kunnen worden voor phishing. Zie het afzender adres van een e-mail bericht als de achterkant van een enveloppe, hierop kun je ook alles als afzender zetten wat je wilt. Zo zit e-mail nu eenmaal in elkaar.

 

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©