DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Wordpress installeren

Sinds juli 2018 zijn de 'instant webapps' via accountbeheer niet meer beschikbaar. Als alternatief hebben we nu een 'installatie helper' voor wordpress in de vdrive geplaatst.

Deze installatie helper zal de laatste versie van wordpress voor je downloaden en deze uitpakken onder je public_html folder. Als dit gedaan is wordt je doorgestuurd naar de installatie URL om de installatie af te maken.

Installatie
Een voorwaarde voor het gebruik van de vdrive wordpress installer is dat je PHP/MySQL besteld hebt.

Als je PHP/Mysql besteld hebt en je beschikt over je mysql database naam, database gebruikersnaam wachtwoord, kan je beginnen met de wordpress installatie.

Ben je je mysql login gegevens kwijt? Deze kan je wijzigen via accountbeheer > php beheer. Via mysqladmin.dds.nl kan je je mysql login testen.

Hieronder de stappen die je moet volgen om wordpress te installeren via onze installatie helper in de vdrive..

afbeelding
Afbeelding 1: Ga naar https://vdrive.dds.nl en log in als "eigenaar" van de vdrive.

afbeelding
Afbeelding 2: Klik op 'Websites van "gebruikersnaam" in de boom links en dan op 'nieuw' rechts-onder de bestanden.

afbeelding
Afbeelding 3: Kies bij type: 'wordpress (applicatie)

afbeelding
Afbeelding 4: Vul bij naam de submap in waar de worpress geinstalleerd moet worden. (zie ook installatie locatie hieronder). Klik vervolgens op 'aanmaken'. Let op: De installatie kan even duren, klik niet op stop of terug in je browser.

afbeelding
Afbeelding 5: Zodra de plaatsing van de bestanden is voltooid, wordt je doorgestuurd naar de installatie pagina van wordpress onder je hosting pakket. Kies de taal die je geinstalleerd wilt hebben > Ga verder.

afbeelding
Afbeelding 6: Introductie pagina van de installer. > Ga verder.

afbeelding
Afbeelding 7: Vul hier je database naam, database gebruikersnaam en wachtwoord in. Let op dat je bij hostnaam 'localhost' aanpast naar mysql.dds.nl - De tabel prefix kan je houden zoals die is, of aanpassen als je meerdere wordpress installaties naast elkaar wilt installeren. > Klik op versturen..

afbeelding
Afbeelding 8: Klik vervolgens op 'De installatie uitvoeren'.

afbeelding
Afbeelding 9: De installatie en het vullen van de database is voltooid. Nu kan je je Site een titel geven en de admin gebruiker aanmaken. Vul een gebruikersnaam in en kies een wachtwoord. (of sla het wachtwoord wat er als suggestie staat ergens op). Vul ook je e-mail adres in. > Klik op 'Wordpress installeren'

afbeelding
Afbeelding 10: Je wordpress installatie is klaar.. > Klik op 'Inloggen'. Je wordt nu doorgestuurd naar de wordpress 'admin' login pagina

afbeelding
Afbeelding 11: Log hier in met de eerder gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

afbeelding
Afbeelding 12: Klaar. Je bent nu ingelogd in de wp-admin en je kan aan de slag met het vullen van je site. Klik linksbovenin op de titel van je site om de voorpagina te zien.

afbeelding
Afbeelding 13: De voorpagina is beschikbaar op de installatie URL. (zie ook locatie hieronder)

Installatie locatie
In eerste instantie wordt de applicatie geplaatst onder je DDS Basispakket URL in deze vorm:

http://www.jegebruikersnaam.dds.nl/naam_gekozen_submap/

Na het voltooien van de installatie kun je later via domeinbeheer ook instellen dat je eigen domeinnaam (of een subdomein) direct aan deze installatie map gekoppeld wordt.

Wordpress koppelen aan je domeinnaam
Als de installatie voltooid is -en je getest hebt of je applicatie het doet- kun je hem koppelen aan je eigen domeinnaam. Dit doe je als volgt.

Klik op de domeinnaam die moet verwijzen naar je aplicatie, en klik vervolgens op "Homepage bij DDS instellen". Op de vervolgpagina kies je het account (of subaccount) waarop je de applicatie hebt geinstalleerd, en geef hier de mapnaam op waar de applicatie staat. (bijvoorbeeld /wordpress/). Klik vervolgens op opslaan.

Wacht hierna ongeveer tien minuutjes en herstart je browser. Je webapplicatie is vervolgens ook bereikbaar via je eigen domein.

Let op, je moet voor sommige applicaties ook nog in het 'admin' gedeelte je domein adres als 'basis-url' instellen. Bijvoorbeeld voor wordpress: (in wp-admin 'dashboard') -> instellingen -> WordPress-adres (URL) en Blogadres (URL) aanpassen.

afbeelding
Afbeelding: wordpress url aanpassen.

Je kan dit ook doen door in de wp-config.php het volgende toe te voegen:

define('WP_HOME','http://www.jouwdomeinnaam.tld');
define('WP_SITEURL','http://www.jouwdomeinnaam.tld');
Opmerkingen of Suggesties?

Kom je er niet uit met de wordpress installatie of het koppelen aan je domeinnaam? Laat het ons even weten! E-mail: helpdesk@dds.nl

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©